Program
Gretchen Coss
Gallagher & Associates
9.15 - 9.45
En balanceakt: Forstå, hvordan G&A formår at balancere kommercielle mål med kulturelle hensyn i projekter som Toyota Visitor Center. Gretchen vil afsløre strategierne bag succesfulde samarbejder med kommercielle partnere, samtidig med at hun opretholder et stærkt kulturelt og pædagogisk fokus. Få indsigt i, hvorfor det er afgørende at finde den rette balance for at sikre kulturelle institutioners bæredygtighed og relevans.
Sammenvævninger af det fysiske og digitale i oplevelsesdesign: Gå på opdagelse i de innovative metoder, der bruges til at integrere fysiske udstillinger med digital teknologi. Gretchen vil vise, hvordan digitale værktøjer kan forbedre besøgendes engagement og skabe dybere lag af interaktion og læring. Lær praktiske tilgange til at skabe immersive oplevelser, der kombinerer det bedste fra både fysiske og digitale verdener.
Gæsten i fokus:Forstå principperne bag design af oplevelser, der prioriterer besøgendes engagement og tilfredshed. Se eksempler på, hvordan interaktive elementer og hands-on aktiviteter kan gøre museumsbesøg mere mindeværdige. Få nye teknikker til at forbedre besøgendes interaktion og deltagelse gennem holistisk design.
Deborah Marino
Publicis Luxe
10.05 - 10.35
Deborah Marinos keynote vil tilbyde indsigt i, hvordan man engagerer og resonerer med communities, nye målgrupper og i særdeleshed Generation Z. Med hendes ekspertise i strategisk positionering vil hun bidrage til at forstå de mønstre, der driver adfærd i communities og særligt blandt unge mennesker, og hvordan disse indsigter kan anvendes til at forbedre kommunikationen med unge communities og samarbejdet med beslutningstagere, og dermed bane vej for arbejdet med community.
Deborah Marinos erfaring med cases, hvor hun har håndteret komplekse emner som ansvarlighed, governance og miljøspørgsmål vil yderligere styrke sporets ambition om at inkludere unges perspektiver i arbejdet med meningsfuld egenindtjening, og sikre at kulturinstitutionerne forbliver relevante og engagerende for kommende generationer, med solide forretningsudviklingsgreb.
Colleen Ritzau Leth
Wright & Wright
10.35 - 11.00
Denne keynote vil undersøge museernes rolle i forandring og i sammenhæng med historiske præcedenser og fremtidige tendenser. Selvom det er en relativt ny opfindelse, har museer gennemgået betydelige ændringer i løbet af deres 200-årige historie. Hvordan kan kulturelle institutioner tilpasse sig samtiden, i en æra præget af skiftende publikumsinteresser, nye interessenter og fremskredne sociale forandringer? Præsentationen tager udgangspunkt i en række bemærkelsesværdige innovationer inden for governance, finansiering, programlægning og placemaking inden for kultursektoren. Colleen tilbyder samtidigt praktiske strategier til at forbedre samarbejde, effektivitet og publikumscentrerede tilgange i kulturinstitutioner, som med rette bør betragtes som proaktive agenter på tværs af både det kulturelle og kommercielle. Med udgangspunkt i det byggede miljø vil Colleen demonstrere, hvordan museer kan integrere forandringer i deres fysiske rum, så de bliver mere tilpasningsdygtige og modstandsdygtige over for fremtidiens forandringer.
Colleen er strateg med speciale i placemaking, masterplanlægning og museernes fremtid. Hendes erfaring spænder over governance, turisme og kunst og er drevet af en forpligtelse til besøgendes oplevelse og samfundsengagement. Som strategidirektør hos Wright & Wright Architects hjælper hun med at forvalte kapitalprojekter for kunder, herunder The British Museum, Lambeth Palace, The British Academy og flere Oxford colleges. Hun har tidligere haft ledende roller hos Sotheby's, Royal Academy of Arts i London og The Metropolitan Museum of Art i New York, hvor hun førte tilsyn med International Affairs. Colleen har universitetsgrader i kunsthistorie og arkitektur fra Columbia University og Institute of Fine Arts ved New York University, samt en MBA fra University of Oxford, hvor hun var forperson for deres Art & Business Network. Hun fungerer som uafhængig bestyrelsesdirektør for Château de Versailles, næstforperson for American Friends of Statens Museum for Kunst og bestyrelsesdirektør for flere private fonde og familiekontorer, der investerer i kultursektoren.
Når kultur skaber engagement i skolen
Læringsbureauet Forstå
12.00 - 13.20
Oplev en dybdegående udforskning af, hvordan kultur og uddannelse kan mødes og skabe engagement i stor skala. På dette spor dykker vi ned i skolens unikke rolle som dannelsesarena, når kulturen træder ind i klasseværelset.
Konferencespor i partnerskab med Læringsbureauet Forstå
Vi præsenterer den nyeste viden og erfaringer fra Læringsbureauet Forstå og lektor ved DPU, Aarhus Universitet, Simon Skov Fougt. Gennem konkrete cases vil nationale og internationale aktører som Det Kongelige Teater, SMK, Røde Kors og Instituttet for Fremtidsforskning dele deres erfaringer med at integrere kultur i undervisningen for at danne og engagere børn og unge.
Vært: Simon Skov Fougt
Christian Engel Brund, engagementschef, Læringsbureauet Forstå
Hvad vil mere end 600.000 børn og unge have mere af? 647.544 børn og unge tilbringer halvdelen af deres vågne tid i den danske grundskole. Her spiller kulturinstitutioner og eksterne aktører en vigtig rolle. Forstå har kortlagt elevernes perspektiver og interesser gennem undersøgelsen Forstå.Viden.
Oplev hovedresultaterne og lær, hvordan man skaber størst mulig impact med indhold og forløb med baggrund i udvikling og udrulning af +125 læringsprodukter for over 50 partnere, og den treårige kortlægning af 3.000 elevers perspektiver og interesser.
Når kulturen møder klasseværelset ved lektor ved DPU, Aarhus Universitet, Simon Skov Fougt
Folkeskolen er på papiret klar til at møde omverdenen, men interne skolske logikker dominerer. Simon Skov Fougt præsenterer et vidensbatteri af konkrete cases og et fagsprog, som kulturinstitutioner kan bruge til at skabe relevante undervisningsmaterialer.
Gunna Winterberg, faglig chef for KGL+ BØRN hos Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater arbejder på at være relevant og tilgængeligt for børn i hele landet. Med projekter som Børneuniverset Stærekassen, der åbner i 2026, udforsker teatret, hvordan man kan udvikle kunstens verden for børn gennem nysgerrighed, fantasi og leg.
Morten Schwarz Lausten, seniorkonsulent og kreativ chef, Danish Red Cross
Røde Kors’ kreative chef, Morten Schwarz Lausten, deler erfaringer med strategiske partnerskaber med kreative erhverv for at nå flere og formidle humanitære emner. Gennem unikke kulturpartnerskaber, kommunikationsprodukter og populære undervisningsforløb styrker Røde Kors deres brand og når ud til nye målgrupper.
Camilla Mosekjær Christensen, projektleder, SMK – Statens Museum for Kunst
Oplev det helt nye, innovative SMK Connect, som skaber nye måder at engagere elever og lærere i kunstens verden, og bringer museets kunst og kultur ud til skolerne. Hør om deres dialogiske metode og hvordan de skaber alignment internt i SMK for at understøtte deres nye dialogiske platform, hvor lærer og elev er i centrum.
Nicklas Larsen, UNESCO Co-Chair, Copenhagen Institute for Future Studies.
Hvordan kan kulturinstitutioner bidrage til fremtidens læring? Instituttet for Fremtidsforskning understreger vigtigheden af at ruste børn og unge til en uforudsigelig fremtid. Få indsigt i, hvordan fremtidstænkning kan integreres i tilgangen til undervisning for at skabe engagement, komme ud af sit eget kredsløb, og ikke mindst forberede eleverne på morgendagens udfordringer.
Breaking the Silos
Halogen, Munchmuseet, m.fl.
12.00 - 13.20
Deltag i denne engagerende session, hvor vi udforsker de nyeste trends og bedste praksis inden for kunderejser, oplevelse og udstillingsdesign. Sammen med erfarne designere og kulturledere fordyber vi os i, hvordan samarbejde mellem designbureauer, kulturinstitutioner og fonde med succes kan skabe ekstraordinære og mindeværdige oplevelser, der tilfører værdi på tværs af flere områder og organisationer. Hvilke strategier og metoder kan være med til at skabe værdi, nedbryde siloer og opnå den optimale balance mellem kommercielle, kulturelle og samfundsmæssige missioner? Hvilke værktøjer og metoder findes der til at nedbryde siloer og i sidste ende skabe mere værdi for gæsten?
Vært: Gretchen Coss
"Økosystemer og publikumsoplevelse: At væve dem sammen". Kristian Singstad Pålshaugen, Designer hos Halogen (NO). I denne præsentation vil Kristian dele, hvordan Halogen arbejder med design for at facilitere værdiskabelse i komplekse situationer, der involverer flere interessenter. Han vil trække på teknikker fra systemisk design, servicedesign og økosystemteori.
“Optimering af besøgendes oplevelse: læring fra Munch-museet”. Kasper Teglgaard Koch fra Munch-museet i Oslo vil dele dybdegående indsigt i, hvordan museet har forfinet sin besøgsrejse gennem strategiske interne processer. Han vil præsentere konkrete eksempler på, hvordan disse indsatser har tilført værdi og retning for museet, og fremhæver de metoder, der driver ensretning og samarbejde på tværs af afdelinger. Kaspers oplæg vil inspirere til diskussion om bedste praksis inden for kulturinstitutioner med fokus på, hvordan disse strategier i sidste ende kan forbedre besøgendes oplevelse og skabe større institutionel gennemslagskraft.
Christina Østerby, med stor erfaring fra Det Kongelige Teater og Gyldendal, er nu fokuseret på at styrke Royal Ballet and Opera (UK) kapacitet til at udnytte publikums indsigt til kommercielle gevinster. Hendes case-præsentation vil dykke ned i strategier til at transformere publikumstransaktioner til meningsfulde relationer ved at fremme besøgscentreret, tværfaglig tilpasning. Christina vil dele praktiske eksempler og komme med ideer til, hvordan man implementerer en strategisk plan, der forener din organisation og forbedrer besøgendes oplevelse.
Tine Kastrup-Misir, direktør for Home of Carlsberg: “Mellem tradition og innovation: Gæsten i centret hjemme hos Carlsberg”. Tine vil dele indsigt i, hvordan de balancerer kommercielle og kulturelle missioner, mens de skaber en gæstefokuseret oplevelse, der kombinerer Carlsbergs rige arv med moderne, interaktive designelementer og en konstant forretningsudvikling.
Michaela Pihl Olsen, Partner, Business Development & Places Director, Urgent.Agency. Michaela Pihl Olsen vil udforske, hvordan effektiv wayfinding kan forbedre besøgsoplevelsen markant og styrke kulturinstitutionernes ambitioner. Hun vil diskutere vigtigheden af at designe wayfinding-systemer, der ikke kun guider, men også inspirerer besøgende, og sikrer, at de føler sig velkomne og engagerede. Michaela vil understrege betydningen af wayfinding i at styrke en institutions brand og skabe et sømløst, inkluderende miljø, der stemmer overens med institutionens sociale ansvar. Hendes præsentation vil give indsigt i, hvordan gennemtænkt wayfinding-design kan bidrage til en mere meningsfuld og tilgængelig kulturel oplevelse, der i sidste ende understøtter institutionens mål og relevans.
Katie Moffat fra det britiske digitale bureau Substrakt vil præsentere nøgleresultater fra deres forskning på hjemmesiderne for 76 kulturorganisationer i hele Europa og Nordamerika. Ved at analysere over 110 millioner brugersessioner vil Katie demonstrere, hvordan effektiv dataindsamling og -anvendelse kan transformere publikumsengagement og operationel effektivitet. Denne præsentation vil give praktisk indsigt i, hvordan kulturinstitutioner kan bruge data til at nedbryde interne siloer, optimere deres strategier og forbedre den overordnede besøgendes oplevelse, hvilket i sidste ende fører til større kulturel og kommerciel effekt.
Triple Bottom Line, part 1
Koda & Kulturens Analyseinstitut
13.40 - 15.00
Hvordan kan du som kulturaktør skabe værdi på både økonomiske, klima og sociale bundlinjer ved at integrere forretningsudvikling med en stærk social mission. Hvordan kan vi sikre, at økonomisk vækst går hånd i hånd med samfundsansvar og klima? Vi dykker ned i grønne forretningsmodeller og partnerskabelse som strategiske værktøjer til at styrke kultursektoren. Konferencesporet samler eksperter og pionerer til at diskutere fremtidige løsninger for en bæredygtig og økonomisk levedygtig kultursektor.
Præsenteret af KODA & Kulturens Analyseinstitut
Vært: Louis Törnqvist
"Fra tabte forretningspotentialer til bæredygtige fællesskaber i musikindustrien"
Talk med Dr. George Musgrave, Goldsmith, University of London: Gennemgang af de mentale sundhedsudfordringer i den danske musikindustri, især blandt unge kunstnere og kvinder. Hvordan kan vi skabe bedre vilkår og sikre, at både økonomisk succes og mental trivsel går hånd i hånd i musikbranchen? George Musgrave vil præsentere sin forskning og diskutere konkrete løsninger.
"Community over Everything - fra fan til fællesskab"
Talk med Rob Abelow, Where Music is Going: Hvordan kan kunstnere og kulturinstitutioner skabe dybe og bæredygtige relationer med sit publikum? Lær af Rob Abelows succes med at opbygge engagerede fanbaser gennem direkte engagement, fællesskabsorienterede strategier og autentiske oplevelser. Rob vil dele praktiske metoder og strategier, der kan anvendes til at styrke relationer, opbygge loyalitet og skabe varig værdi med “fans” fremfor “publikum".
Vært, Loui Törnqvist er administrerende direktør hos Edition Wilhelm Hansen, hvor han overvåger den daglige ledelse af alle aspekter af musikudgivelse. Dette omfatter udnyttelse og beskyttelse af ophavsrettigheder, såsom synkronisering, orkesterpræstationer, promovering af komponisters værker og styring af redaktionelle produktioner. Edition Wilhelm Hansen er en del af det globale musikforlag, Music Sales Group. Udover sin rolle i Edition Wilhelm Hansen er Loui formand for bestyrelsen for KODA, Danmarks musikindsamlingsselskab, og Dansk Musikforlæggerforening (MPA). Med en stærk baggrund inden for forlagsvirksomhed, virksomhedskommunikation og ledelse har Loui en Master of Arts-grad i kommunikation og forretning.
Fra viden til handling - Nordiske perspektiver
Kulturens Analyseinstitut
13.40 - 15.00
I kulturfeltet er det afgørende at kunne omsætte viden og data til konkrete handlinger, der skaber social, kulturel og samfundsmæssig impact. Sporet "Fra viden til handling" på Kulturkraft24 introduceres med et oplæg af Esben Danielsen, direktør for Kulturens Analyseinstitut, som vil præsentere, hvordan strategisk anvendelse af data kan styrke kulturinstitutioners og kommuners beslutningsprocesser og målopfyldelse på flere bundlinjer. Esbens indlæg vil danne grundlaget for at forstå, hvilke data og hvilken viden der er nødvendig for at opnå maksimal impact.
Vært: Esben Danielsen
"Den borgercentrerede tilgang: Dataens rolle"
Bård Kleppe, professor ved det norske Telemark Research Institute giver et dybdegående vidensoplæg om, hvordan de understøtter adgang til relevante data for at hjælpe offentlige institutioner med at tilpasse deres ydelser til borgernes behov, samtidig med at de fastholder deres overordnede formål og mission.
"Vidensdreven kulturpolitik: Mellem kulturpolitisk forskning og praksis."
I sit oplæg vil Jenny Johannisson, Borås universitetet, udforske forholdet mellem kulturpolitisk forskning, analyse og praksis med fokus på vidensdrevne tilgange. Med udgangspunkt i nordiske perspektiver vil hun fremhæve metoder og indsigter inden for kulturledelse og vise, hvordan evidensbaserede praksisser kan sætte sit præg på fremtiden for kulturpolitikken.
Afslutningsvis vil en paneldiskussion samle dagens oplægsholdere, hvor deltagerne kan engagere sig i en dialog om, hvordan de præsenterede koncepter og data kan implementeres i praksis for at styrke kultursektoren. Diskussionen vil fokusere på at omsætte teori til handling med et nordisk perspektiv.
Vært, Esben Danielsen er direktør for Kulturens Analyseinstitut. Med en stærk baggrund inden for kulturledelse og projektudvikling er han været en central figur i dansk kulturliv. Tidligere var han direktør for Lokale og Anlægsfonden, hvor han arbejdede med udvikling af kultur- og idrætsfaciliteter, og han har været fagdirektør for Kultur i Københavns Kommune, og talsmand og udviklingsdirektør for Roskilde Festival. Esben er kendt for sin evne til at kombinere strategisk tænkning med en dyb forståelse af kulturens rolle i samfundet, hvilket har gjort ham til en eftertragtet leder og rådgiver inden for kulturområdet.
Triple Bottom Line, Part 2
Koda & Kulturens Analyseinstitut
15.20 - 16.00
Talk med Lisa Lang: Oplev, hvordan nye, grønne forretningsmodeller kan drive både økonomisk vækst og miljømæssig ansvarlighed. Lisa Lang vil dele sin ekspertise inden for bæredygtige innovationer mellem fashion og musik og præsentere eksempler på, hvordan kulturinstitutioner og kreative erhverv kan implementere miljøvenlige strategier, der ikke blot mindsker deres klima-aftryk, men også skaber nye indtægtsmuligheder.
Vært: Jacob Teglgaard, Kulturens Analyseinstitut
Efter talk vil Lisa Lang, George Musgrave og Loui Törnqvist deltage i paneldebat.
Fotoudstilling
Turning Tables Danmark
Oplev en stærk og bevægende fotoudstilling fra Turning Tables, der præsenteres under Kulturkraft24. Udstillingen viser unges perspektiver fra forskellige hjørner af verden og illustrerer, hvordan kultur kan være en katalysator for forandring og empowerment.
Efterfest på SMK
SMK
17.00 - 22.00
Som efterfest til Kulturkraft kan vi tilbyde noget helt unikt! Vi runder Kk24 af med manér, når arrangører, talere og deltagere inviteres på en særlig "svømmetur" med speciel adgang og drinksbilletter til SMK Fridays, med temaet: Vand.
Hvis du frem for drinks ønsker vand, så har SMK-holdet sammen med danske Aquaporin, (de hjalp NASA med at filtrere Andreas Mogensens urin til drikkevand) sørget for, at du kan få en tår af springvandet foran SMK.